Пай с домашно сладко
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 52 готвача |
Снимката е добавена от p_geri
Необходими продукти
- • 125 г маргарин
- • 2 бр. яйца
- • 1/2 ч.ч. захар
- • 450 г брашно с бакпулвер
- • 2 ванилии
- • 20 мл коняк
- За плънката:
- • сладко от боровинки или кайсии
- • 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
Меси се меко тесто. Заделя се малко за декориране, а останалото се разстила във форма за пай. Маже се със сладко и отгоре се оформя решетка от заделеното тесто. Пече се на 200 С за 20 минути.
Рецептата е добавена от p_geri на 30 Декември 2009 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 2 scorpio777 [Изпробвал рецептата] | Най- после открих съвършения пай за нашето семейство! И за готвача откъм леснина, и на вкус досега не съм улучвала подобна рецепта ( а съм правила какви ли не сложнотии, затова с леко съмнение го направих вчера... ). Дъщеря ми, след като го опита, обяви, че си е само за нея..., не позна , съответно днес пак се пече . Днес сложих масло вместо маргарин ( от съображения здравословни ), надявам се пак да си се получи. А печенето и вчера и днес промених, предварително леко запекох долната кора ( покрита с фолио, върху което изсипах чаша- две грах ) от страх да не остане тиклава. Хиляди благодарности за рецептата! | 9 Сеп 2017 |
# 1 scorpio777 [Изпробвал рецептата] | Прекрасно! [Изпробвана] | 8 Сеп 2017 |
снимки от p_geri [Автор на рецептата] |
25 Май 2013 | |
снимки от p_geri [Автор на рецептата] |
5 Яну 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.