Селска торта
Съставки:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мас
1 пакетче амонячна сода
1 ч.л. хлебна сода
ванилия
брашно за меко тесто
крем:
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
1/2 пакетче масло
7 с.л. брашно или 1 пакетче нишесте
Начин на приготвяне:
От продуктите се приготвя меко тесто като за курабии. От тестото с ръце се разстилат и пекат три кори върху дъното на обърната тава, предварително намаслена и набрашнена. Пекат се в умерено силна фурна до леко зачервяване. Всяка кора се отделя от дъното на тавата с помощта на нож. Изстиналите кори се мажат с още топлия крем ванилия. Тортата се украсява с шоколадови пръчици или смлени орехи.
................
.............